Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 06/10/2011

Ģenerālprokurors ar tiesībsargu pārrunā sadarbību cilvēktiesību jautājumos

Šā gada 6. oktobrī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers un Ģenerālprokuratūras pārstāvji tikās ar Latvijas Republikas Tiesībsargu Juris Jansonu un Tiesībsarga biroja krimināltiesību jomas vecāko juriskonsulti Inetu Piļāni.

Tikšanās laikā tika pārrunāti jautājumi saistībā ar iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem kriminālprocesos par kuriem Tiesībsarga birojs visbiežāk saņem sūdzības. Tas ir, jautājumi par lietu izmeklēšanas un iztiesāšanas saprātīgiem termiņiem, aresta uzlikšanas mantai samērīgumu ar cilvēktiesībām. Tika pārrunāti jautājumi par apcietinājumā esošo un notiesāto personu cilvēktiesību nodrošināšanas problēmām  ieslodzījumu  vietās.

Tikšanās laikā tika pārrunāti informācijas apmaiņas jautājumi starp Tiesībsarga biroju un izmeklēšanas un prokuratūras iestādēm.

Tika diskutēts arī par cilvēktiesību ievērošanas problēmām saistībā ar atsevisku nodokļu ieturēšanu.

Tikšanās laikā tika apzināti iespējamiem problēmu risinājumi, lai nodrošinātu saprātīgu termiņu un  cilvēktiesību ievērošanu kriminālprocesuālos jautājumos.

Amatpersonas vienojās ar tikties turpmāk, lai pārrunātu aktuālos jautājumus, kas saistīti ar iespējamiem cilvēktiesību pārkāpumiem.

Atpakaļ