Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/12/2011

Ģenerālprokurors ar tieslietu ministru pārrunā sadarbības jautājumus

Šā gada 21. decembrī ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers tikās ar tieslietu ministru Gaidi Bērziņu.

Tikšanās laikā tika pārrunāta abu iestāžu sadarbība dažādos būtiskos jautājumos, kā grozījumi Kriminālprocesa likumā, Krimināllikumā un citos normatīvajos aktos, ar kuriem plānota reforma kriminālsodu sistēmā, grozījumi Civilprocesa likumā, Prokuratūras likumā un citos normatīvajos aktos, kuri vērsti uz abu iestāžu un tiesu sistēmas darba optimizāciju un efektivitātes paaugstināšanu.

Par prioritāru jautājumu abas amatpersonas atzina mācību iespēju paplašināšanu un nodrošināšanu prokuroriem un tiesnešiem, izglītošanā piesaistot dažādu tieslietu un citu nozaru ekspertus. Ņemot vērā prokuratūras un Tieslietu ministrijas ierobežotās budžeta finanšu līdzekļu izmantošanas iespējas, lielāka uzmanība tiks pievērsta Eiropas Savienības dažādu fondu līdzekļu piesaistei šī mērķa īstenošanai.

Pēdējos gados aktuāls kļuvis jautājums par tiesu un prokuratūras sistēmās strādājošo darbinieku atalgojumu un sociālajām garantijām, kā rezultātā notikusi liela kadru mainība un profesionālu darbinieku aizplūšana uz citām nozarēm. Ē.Kalnmeiers un G.Bērziņš vienojās meklēt risinājumus situācijas uzlabošanai.

Tā kā drīzumā Latvijas tiesās un ieslodzījuma vietās plānots ieviest videokonferences, šodien tika pārrunāts, kā tas varētu paātrināt lietus izskatīšanu un nepieciešamību sakārtot procesuālos likumus.

Tikšanās laikā konstatētie problēmjautājumi tiks pārrunāti arī iestādēs, lai tuvākajā laikā varētu tos risināt.

 

 

Laura Pakalne
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
E-pasts: laura.pakalne@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ