Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/10/2013

Baltijas valstu koordinācijas sanāksme Eirojustā

2013.gada 11.oktobrī Eirojusta telpā Hāgā notika kārtējā koordinācijas sanāksme ekskluzīvu automašīnu zādzību lietā, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Eirojusta un Eiropola pārstāvji. Sanāksmes galvenais mērķis bija izvērtēt notikušo sadarbību vienā no apjomīgākajām kopīgajām izmeklēšanām valstu vēsturē, kā arī apspriest turpmāko sadarbību veiksmīgai fenomena apkarošanai.

2009.gada aprīlī Igaunija uzsāka apjomīgu izmeklēšanu par luksusa automašīnu zādzību, ko veica starptautiska organizēta personu grupa. Lai nodrošinātu maksimāli efektīvu starptautisko sadarbību, tika noslēgts līgums par apvienotās izmeklēšanas grupas izveidi starp Latviju, Lietuvu un Igauniju, iesaistot Eirojustu un Eiropolu. Būtisku palīdzību izmeklēšanā nodrošināja Eirojusta atbalsta projekta finansējums, kas paredzēts apvienoto izmeklēšanas grupu darbības nodrošināšanai, kā arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālo pārstāvniecību Eirojustā koordinējošā darbība. Eiropola sniegtais analītiskais atbalsts bija ne mazāk nozīmīgs sekmīgai organizētās grupas darbības izbeigšanai. Ciešas sadarbības rezultātā tika atklātas 99 zādzības, no kurām 43 tika veiktas Latvijā, un organizētās grupas darbība tika pārtraukta.

Latviju sanāksmē pārstāvēja Valsts policijas vecākie izmeklētāji Sergejs Goldobins un Ingūna Kisiele, kā arī nacionālais pārstāvis Eirojustā Gunārs Bundzis.

 

 

Foto: © 2013 Eurojust

Atpakaļ