Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 18/10/2013

Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras pārstāvju vizīte Baltkrievijas Republikā

2013.gada 16.oktobrī Baltkrievijas Republikas Ģenerālprokuratūrā notika Baltkrievijas Republikas ģenerālprokurora Aleksandra Koņuka tikšanās ar Latvijas Republikas ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, kurā piedalījās arī Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš, Baltkrievijas Republikas ģenerālprokurora vietnieks Aleksejs Stuks un Ģenerālprokuratūras struktūrvienību vadītāji.

Vizītes laikā puses iepazinās ar abu valstu prokuratūru struktūru un funkcijām, dalījās pieredzē par prokuroru darbības īstenošanu cīņā ar noziedzību un korupciju un tās organizēšanas formām, kā arī par nelikumīgu narkotisko vielu apriti un pārkāpumiem ekonomikas sfērā. Tikšanās laikā tika pārrunāti arī citi abu valstu prokuratūru turpmākās sadarbības jautājumi.

Ģenerālprokurors Ē.Kalnmeiers tikās arī ar Augstākās tiesas priekšsēdētāja pirmo vietnieku Aleksandru Fedorcovu, ar kuru tika pārrunāti jautājumi par lietu iztiesāšanas termiņiem un ar to saistītām problēmām.

Ģenerālprokuratūru vadītāju tikšanās veicināja savstarpējās sapratnes nostiprināšanu un starptautiskās tiesiskās sadarbības veiksmīgu attīstību starp Baltkrievijas Republikas un Latvijas Republikas prokuratūrām.

Atpakaļ