Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/12/2013

Tiesai nodota krimināllieta par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu un krāpšanu

Šā gada 29.novembrī Gulbenes rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu un krāpšanu nelielā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētajai personai apsūdzība uzrādīta par noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 193. panta otrajā daļā un 180. panta pirmajā daļā.

Apsūdzētais vīrietis mantkārīgu motīvu vadīts, ļaunprātīgi, izmantojot viltu, nolaupīja un nelikumīgi izmantoja svešus maksāšanas līdzekļus, apzināti sniedzot nepatiesas ziņas aizdevuma saņemšanai, līdz ar to krāpšanas rezultātā mēģinot iegūt un iegūstot aizdevumu citas personas vārdā vairāku tūkstošu latu apmērā. Kopumā pret apsūdzēto apsūdzība celta par divdesmit trim noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 193. panta otrajā daļā, par vienpadsmit noziedzīgiem nodarījumiem, par kuriem atbildība paredzēta Krimināllikuma 180.panta pirmajā daļā, kā arī par astoņu noziedzīgu nodarījumu mēģinājumu.

 

Lieta nodota izskatīšanai Gulbenes rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

Atpakaļ