Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/11/2013

Tiesai nodota lieta pret bijušo NBS amatpersonu un ģimenes ārstu par kukuļdošanu

Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzēts bijušais Nacionālo bruņoto spēku darbinieks un kāda ģimenes ārste par to, ka personu grupā organizēja kukuļa nodošanu valsts amatpersonai, lai tā izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu kādu darbību kukuļdevēja interesēs.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, abi apsūdzētie iepriekš vienojās par kukuļa nodošanu valsts amatpersonai par invaliditātes grupas piešķiršanu Nacionālo bruņoto spēku darbiniekiem. Īstenojot savu noziedzīgo nodomu, abi apsūdzētie nokārtoja invaliditātes piešķiršanu trīs personām veselības stāvokļa dēļ. Tādā veidā izkrāpjot naudu aptuveni 6550 latu apmērā.

Viena apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 20.panta otrās daļas un 323.panta otrās daļas, savukārt otra apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 20.panta otrās daļas un Krimināllikuma 323.panta pirmās un otrās daļas

Lietā nodota Ogres rajona tiesai.

                                                         

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Šēnberga
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Senberga@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ