Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 30/12/2015

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par 12 vjetnamiešu nelikumīgu pārvietošanas mēģinājumu pāri Latvijas Republikas valsts robežai

2015. gada 7. decembrī Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas par divpadsmit Vjetnamas Republikas pilsoņu nelikumīgu pārvietošanas mēģinājumu pāri Latvijas Republikas valsts robežai.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, šā gada jūnija beigās viens no apsūdzētajiem, mantkārīgu motīvu vadīts, vienojās personu grupā ar pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotu personu, šā gada 27. jūnijā kopā ar otru apsūdzēto personu nelikumīgi pārvietot pāri Latvijas Republikas un Lietuvas Republikas robežai Vjetnamas Republikas pilsoņus. Vjetnamiešus bija plānots ar automašīnu nogādāt Polijas Republikā.

Abas apsūdzētās personas, pildot agrāk saņemtos norādījumus - nogādāt Vjetnamas Republikas pilsoņus Polijas Republikā, brauca pa pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotas personas iepriekš norādīto maršrutu caur Skaistkalni uz Lietuvas Republiku un tālāk uz Suvalkos Polijas Republikā. Taču apsūdzētajām personām, personu grupā, neizdevās savu noziedzīgo nodomu realizēt līdz galam no savas gribas neatkarīgu iemeslu dēļ, jo abi apsūdzētie tika aizturēti, pārvadājot divpadsmit Latvijas Republikā nelegāli esošos Vjetnamas Republikas pilsoņus.

Apsūdzētās personas pie kriminālatbildības sauktas pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas, kā arī Krimināllikuma 285. panta trešās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Bauskas rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ