Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 07/11/2016

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi sievieti, kura dēlam, atrodoties apcietinājumā, veikusi neatļautu psihotropo vielu realizēšanas mēģinājumu

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 8. janvārī apsūdzētā persona saņēma īsziņu, ka viņai piezvanīs nepazīstama persona un viņai būs šai personai jānodod 90 klonazepāma tabletes, kuras viņas dēls līdz apcietināšanai 2015.gada decembrī un piespriestā soda izciešanai atstāja glabāties savā dzīvojamā istabā Valmierā.

Lai realizētu savu nolūku, apsūdzētā iegāja dēla istabā un tur no galda virsmas paņēma dēla atstātās klonazepāma tabletes – 51 atsevišķu tableti, iesaiņotu salvetes vīstoklī, un vēl 40 tabletes, iepakotas divās plāksnēs, t.i. pavisam 91 tableti, kas kopā satur 0,182 gramus klonazepāma. Minētās klonazepāma tabletes apsūdzētā salika maisiņā un ar to devās kājām uz norunāto tikšanās vietu, taču savu nodomu nodot (realizēt) psihotropās vielas neizdarīja līdz galam no savas gribas neatkarīgu apstākļu dēļ, jo viņu netālu no norunātās tikšanās vietas Valmierā aizturēja policijas darbinieki un izņēma nodošanai (realizēšanai) citai personai atnesto 91 klonazepāma tableti.

Ar šādām darbībām apsūdzētā sieviete izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 15. panta 4. daļā un 2531. panta pirmajā daļā.

Minētajā krimināllietā apsūdzēts arī apsūdzētās personas dēls, par to, ka 2015. gada otrajā pusgadā no nenoskaidrotas personas iegādājās ne mazāk kā 110 klonazepāma tabletes, kas kopā satur 0,220 gramus klonazepāma, un glabāja tās savā dzīvesvietā Valmierā.

Ar šādām darbībām apsūdzētais izdarīja noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 253. panta pirmajā daļā

Krimināllieta nodota izskatīšanai Valmieras rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ