Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 04/11/2016

Prokuratūra pie kriminālatbildības saukusi trīs vīriešus par personu grupā veiktu sevišķi cietsirdīgu vīrieša slepkavību

Šā gada oktobra pirmajā pusē Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukti trīs vīrieši par personu grupā izdarītu slepkavību pastiprinošos apstākļos, kas veikta ar sevišķu cietsirdību.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2015. gada 23. maijā viens no apsūdzētajiem iesita cietušajam ar dūri pa seju, no kā cietušais nokrita.

Divi apsūdzētie, izmantojot koka nūjas cietušajam sita pa galvu, ķermeni. Sitienu laikā cietušais vairākkārt zaudēja samaņu, bet, kad nāca pie samaņas, divi apsūdzētie turpināja viņu sist.

Cietušajam tika pavēlēts iekāpt automašīnas bagāžniekā. Būdams smagi piekauts, cietušais pavēli izpildīja. Viņš tika aizvests uz kādu meža masīvu, kur viņam tika iedota lāpsta un pavēlēts, lai rok sev bedri.

Neskatoties uz to, ka viņam bija nodarīti miesas bojājumi, cietušais sāka rakt sev bedri, bet viens no apsūdzētajiem, darbojoties ar sevišķu cietsirdību, sita ievainotajam cietušajam pa ķermeni ar koka nūju. Tad apsūdzētais paņēma lāpstu no cietušā un iesita viņam ar lāpstu pa galvu, no kā cietušais iekrita izraktajā bedrē. Pēc kā apsūdzētais uzlika lāpstas aso galu cietušajam uz kakla, vairākkārt lecot virsū, apsūdzētais traumēja cietušajam kaklu un krūšu kurvi.

Savukārt viens no apsūdzētajiem ar nazi pārvilka pār cietušā kaklu.

Kopējo vardarbīgo darbību rezultātā cietušajam tika nodarīti smagi miesas bojājumi. Iestājās cietušā nāve.

Apsūdzētās personas mirušā vīrieša ķermeni apraka izraktajā bedrē, un maskējot to, uzlika virsū zarus.

Apsūdzētie vīrieši saukti pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 117. panta 4. punkta un 10. punkta.

Viens no apsūdzētajiem saukts pie kriminālatbildības arī par to, ka pērnā gada 14. martā vadīja transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties 2,25 promiļu reibumā. Ar savām darbībām vīrietis izdarīja Krimināllikuma 262. panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ