Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/10/2016

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par dubultslepkavības izdarīšanu un draudiem īstenot vēl vienu slepkavību

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2016. gada 6. janvārī kāds vīrietis aiz dusmām, būdams alkohola ietekmē, nolēma izrēķināties ar kādas mājas pirmā stāva dzīvokļa iemītniekiem, ar kuriem viņš iepriekš vairākkārt bija konfliktējis.

Apsūdzētais, slepus iekļuva minēto personu neaizslēgtajā dzīvoklī. Tajā esošās piecas personas bija lietojušas automašīnas logu mazgāšanas līdzekli un, atrodoties reibuma stāvoklī, aizmigušas.

 Vīrietis nolēma izdarīt divu vīriešu slepkavību, taču, lai to noslēptu, viņš nolēma inscenēt to, ka abi vīrieši savstarpējā cīņā ir noslepkavojuši viens otru. Šajā dzīvoklī apsūdzētais atrada divus nažus.

Īstenojot savu noziedzīgo nodarījumu, apsūdzētais pienāca pie viena no aizmigušajiem vīriešiem un ar vienu no atrastajiem nažiem izdarīja ne mazāk par septiņiem dūrieniem vīrieša krūšu kurvī un kaklā, tajā skaitā divus dūrienus sirds apvidū. Tad apsūdzētā persona pienāca pie otra aizmigušā vīrieša, kuram ar otru atrasto nazi izdarīja nemazāk kā septiņus dūrienus viņa krūšu kurvja, vēdera un ekstremitāšu rajonā.

Cietušajiem vīriešiem nodarītie miesas bojājumu bija tiešā cēloniskā sakarā ar viņu nāves iestāšanos.

Pēc tā, kā bija izdarījis dubultslepkavību, apsūdzētais centās nemanāmi atstāt dzīvokli, uzskatot, ka dzīvoklī esošās trīs personas bija iereibušas un aizmigušas gulēja.

Taču, dodoties laukā no dzīvokļa, viņš ieraudzīja, ka dzīvoklī esošā sieviete redzēja viņa izdarīto noziegumu pret vīriešiem.

Apsūdzētais, apjaušot, ka sieviete par redzēto kādam varētu ziņot, izteica viņai draudus, ka noslepkavos viņu tāpat kā vīriešus, ja viņa kādam par redzēto pateiks. Turklāt, lai piešķirtu viņa draudiem ticamību, viņš nodarīja sievietei miesas bojājumus, iegriežot ar līdzpaņemto nazi viņas kaklā.

Tā kā apsūdzētais izteica draudus, lietojot vardarbību, cietusī sieviete apzinājās un baidījās, ka vīrietis varētu īstenot viņa izteiktos draudus.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 118. panta 2. punkta, Krimināllikuma 132. panta un Krimināllikuma 130. panta otrās daļas.

Krimināllieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.
 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ