Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 24/11/2016

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai

Šā gada 22.novembrī Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore nodevusi tiesai krimināllietu, kurā apsūdzēta persona par liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai, kā arī pretošanos valsts varas pārstāvjiem.

Apsūdzētajam vīrietim, kurš ir Krievijas Federācijas pilsonis, apsūdzība uzrādīta par to, ka viņš Alūksnes novadā nelikumīgi pārvietoja pāri valsts robežai lielu personu skaitu, tas ir, desmit Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņus. Apsūdzētais personu grupā nelikumīgi šķērsoja valsts robežu, ejot ar kājām ārpus vietas, kur atļauta robežas šķērsošana, bez ceļošanai derīgiem dokumentiem, izmantojot līdzpaņemto mobilo telefonu un kompasu, apzināti nodrošināja vairākas personas ar iespēju nelikumīgi uzturēties Latvijas Republikā, kā arī pie aizturēšanas pretojās varas pārstāvjiem, lietojot vardarbību.

Apsūdzība vīrietim celta pēc Krimināllikuma 284.panta otrās daļas, 285.panta trešās daļas, 285-1.panta otrās daļas, 270.panta pirmās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Alūksnes rajona tiesai.

 

            Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423

Atpakaļ