Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 11/01/2016

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par 145 noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu

2015. gada 7. decembrī Valmieras rajona prokuratūras prokurore pieņēma lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, kurā apsūdzēta kāda persona 145 noziedzīgu nodarījumu izdarīšanā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai minētā persona apsūdzēta par svešas mantas iegūšanu, attālināti noformējot naudas aizdevumus uz četru personu vārda, apzināti ievadot automatizētā datu apstrādes sistēmā nepatiesus datus, lai ietekmētu tās resursu darbību (datorkrāpšana). Tāpat apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības par tāda noziedzīga nodarījuma mēģinājumu.

Apsūdzētā persona saukta pie kriminālatbildības arī par sveša maksāšanas līdzekļa nelikumīgu izmantošanu, par krāpšanu nelielā apmērā un par tāda noziedzīga nodarījuma mēģinājumu.

Minētajai personai celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas un Krimināllikuma 177.-1panta pirmās daļas, 15. panta ceturtās daļas un 180. panta pirmās daļas, 193. panta otrās daļas.

Krimināllieta izskatīšanai nodota Valmieras rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ