Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 09/12/2016

Prokurors apsūdzēto krimināllietā par avārijas izraisīšanu Čaka ielā, kā rezultātā iestājās divu cilvēku nāve, tiesai lūdz sodīt ar piecu gadu brīvības atņemšanu

Piektdien, 9. decembrī, Rīgas Autotransporta prokuratūras prokurors, uzstājoties tiesas debatēs, krimināllietā, kurā apsūdzēta trolejbusa vadītāja par avārijas izraisīšanu Čaka ielā, kurā bojā gāja divas gājēju pārejas šķērsotājas, tiesai lūdzis piemērot apsūdzētajai piecu gadu brīvības atņemšanu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas  tiesības  uz  pieciem  gadiem.

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa minētajā krimināllietā līdz 2016. gada 20. decembrim izsludinājusi pārtraukumu.

Prokuratūra jau vēstīja, ka saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, apsūdzētā vadot transportlīdzekli, tuvojoties regulējamai gājēju pārejai, nepievērsa pietiekamu uzmanību apkārtnei, brauca ar ātrumu, kas negarantēja kustību drošību konkrētā situācijā, savlaicīgi neieraudzīja, ka viņas braukšanas virzienā luksoforā deg sarkanais signāls un neapturēja trolejbusu pirms luksofora, bet turpināja kustību uz priekšu, kur nedeva ceļu divām gājējām. Rezultātā abas gājējas tika notriektas uz gājēju pārejas. No gūtajām traumām abas gājējas mira.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta pēc Krimināllikuma 260. panta otrās daļas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ