Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/12/2016

Tiesa apsūdzētajam krimināllietā par divu personu slepkavību Ķīpsalas mikrorajonā piemērojusi mūža ieslodzījumu

2016. gada 5. decembrī Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina par vainīgu apsūdzēto personu par divu sieviešu noslepkavošanu pastiprinošos apstākļos un dokumenta, kas piešķir tiesības, nolaupīšanu, piemērojot apsūdzētajam mūža ieslodzījumu, bez mantas konfiskācijas, ar policijas kontroli uz trim gadiem.

Tiesa vīrieti atzina par vainīgu divu Krimināllikuma 117. panta 4., 6. punktā paredzēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā, kurus apsūdzētais veica Ķīpsalas mikrorajonā 2014. gada decembrī.

Par kādas sievietes noslepkavošanu, kuru apsūdzētais īstenoja 2014. gada 6. decembrī, tiesa vīrieti sodīja ar mūža ieslodzījumu, bez mantas konfiskācijas, ar policijas kontroli uz trim gadiem. Tāpat apsūdzētajam tiesa piemēroja mūža ieslodzījumu, bez mantas konfiskācijas, ar policijas kontroli uz trim gadiem, par sievietes slepkavību, kuru viņš veica 2014. gada 18. decembrī.

Savukārt par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 274. pirmajā daļā, tiesa vīrieti sodīja ar brīvības atņemšanu uz deviņiem mēnešiem.

Pilns tiesas spriedums krimināllietā būs pieejams šā gada 19. decembrī.

Prokuratūra iepriekš sniegusi informāciju,  ka saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības, apsūdzētais vīrietis uzbruka cietušajām, pielietoja fizisku vardarbību, cietušās žņaudzot un vairākkārt sitot ar koka nūju pa dzīvībai svarīgām ķermeņa daļā, kā arī ņirgājās par saviem upuriem slepkavību izdarīšanas laikā.

Pēc pielietotās vardarbības, apsūdzētais pārmeklēja noslepkavotās sievietes. 2014. gada 6. decembrī apsūdzētajam nolaupīt mantu neizdevās, jo cietušajai tās nebija, bet 2014. gada 18. decembrī apsūdzētais no otras cietušās sievietes somas nolaupīja mobilo telefonu un naudu 5 eiro, kā arī personas apliecinošu dokumentu.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ