Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 16/12/2016

Tiesa piemērojusi bargus sodus par personu grupā veiktu vairāku personu nelikumīgu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai

2016. gada 7. decembrī Alūksnes rajona tiesa kādu personu atzina par vainīgu par personu grupā veiktu tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu un 10 Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņu pārvietošanu pāri Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas robežai. Tiesa apsūdzētajam noteikusi brīvības atņemšanu uz trim gadiem un sešiem mēnešiem, bez mantas konfiskācijas un bez probācijas uzraudzības. Krievijas Federācijas pilsonim noteikts papildsods – izraidīšana no Latvijas Republikas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz pieciem gadiem.

Apsūdzētais atzinis un paudis nožēlu par Krimināllikuma 284. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, taču neatzina savu vainu par personu nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Spriedumu desmit dienu laikā no 12. decembra var pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Alūksnes rajona tiesa novembra sākumā pasludināja spriedumu, ar kuru divus Krievijas Federācijas pilsoņus atzina par vainīgiem Krimināllikuma 284. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un Krimināllikuma 285. panta trešajā daļā paredzētā noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, piemērojot minētajām personām brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un diviem mēnešiem, bez mantas konfiskācijas un bez probācijas uzraudzības. Minētajām personām piemērota izraidīšana no Latvijas Republikas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz pieciem gadiem.

Līdzīgi kā augstāk minētajā gadījumā, abas apsūdzētās personas apgalvoja, ka nav veikušas 10 Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņu pārvietošanu pāri Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas robežai. Taču atzina savu vainu par personu grupā veiktu tīšu nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu.

Spriedums šajā krimināllietā pārsūdzēts apelācijas kārtībā, apsūdzēto aizstāvim, iesniedzot apelācijas sūdzību.

 

 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ