Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/11/2016

Tiesai nodota krimināllieta par vienstobra bises iegādāšanos bez atļaujas un tās pielietošanu alkohola reibumā, sašaujot cilvēku

Šā gada oktobra nogalē Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā persona apsūdzēta par to, ka bez attiecīgas atļaujas iegādājās 16.kalibra vienstobra bisi, kas bija pašrocīgi sakomplektēta no rūpnieciski ražotām medību bisēm paredzētām sastāvdaļām un divas rūpnieciski ražotas 16.kalibra medību patronas. Apsūdzētais nelikumīgi iegādājās un glabāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju, ar to izdarot noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 233.panta otrajā daļā.

Tāpat apsūdzētais būdams alkohola reibumā, dusmu vadīts, tīši, ar nelikumīgi iegādāto un glabāto16. kalibra vienstobra bisi, vienu reizi šāva uz cietušo, sašaujot to kreisajā kājā un nodarot cietušajam vidēji smagus miesas bojājumus.

Ar savām noziedzīgajām darbībām vīrietis izdarīja mazāk smagu noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 126.panta pirmajā daļā.

Lieta nodota izskatīšanai Bauskas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ