Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 30/12/2016

Vienošanās apstiprināšanai tiesai nodod krimināllietu par PVD pārbaudes laikā notikušu tīšu mantas iznīcināšanu apsūdzētajai personai, cenšoties iegūt TV raidījuma “Nekā personīga” video operatora safilmēto materiālu kādā ēdināšanas uzņēmumā

Pirmstiesas kriminālprocesā Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore noslēgusi vienošanos par vainas atzīšanu un sodu ar personu, kura saukta pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 185. panta pirmās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu.

Saskaņā ar vienošanās protokolu un ierosinājumu tiesai par vienošanās apstiprināšanu, 2016. gada 7. aprīlī apsūdzētā persona atradās kādā sabiedriskās ēdināšanas iestādē, Rīgā, kur Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori savas kompetences ietvaros, veica ēdināšanas uzņēmuma pārbaudi.

Minētā persona bija neapmierināta ar to, ka televīzijas raidījuma “Nekā personīga” video operators pārbaudes laikā veic filmēšanu. Rīkojoties pēkšņu dusmu vadīta, pielietojot fizisku spēku, tā vairākkārt mēģināja izraut video operatora rīcībā nodoto filmēšanas tehniku. Tas izdevās – daļa no filmēšanas tehnikas nokrita uz grīdas un kļuva lietošanai nederīga.

Apsūdzētās personas noziedzīgo darbību rezultātā video operatora darba devējam tika nodarīts materiālais zaudējums 660 eiro apmērā, savukārt personai, kas veica filmēšanu materiālais zaudējums nodarīts 11,95 eiro apmērā.

Pie kriminālatbildības sauktā persona labprātīgi ir atlīdzinājusi abiem cietušajiem radīto kaitējumu.

Lieta nodota vienošanās apstiprināšanai Rīgas Pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai, lūdzot apsūdzētajam piespriest naudas sodu Latvijas Republikā noteikto piecu minimālo mēnešalgu apmērā.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā  kārtībā.
 

Kristīne Sutugina

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Adrese: Kalpaka bulvāris 6, Rīga, LV-1801
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Kristine.Sutugina@lrp.gov.lv

Atpakaļ