Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 05/12/2018

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par uzbrukumu policijas darbiniekam

2018.gada 3.decembrī Bauskas rajona prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā par uzbrukumu policijas darbiniekam apsūdzēts kāds agrāk sodīts vīrietis.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai, 2018.gada 28.oktobrī, pildot savus dienesta pienākumus, būdami ģērbti policijas formas tērpā, Valsts policijas darbinieki veica satiksmes uzraudzību uz ceļa Rīga – Bauska – Lietuvas robeža. Konstatējot. ka pa ceļu ar ātrumu virs 130 km/h, pie atļautā braukšanas ātruma 90 km/h, brauca apsūdzētā vīrieša vadītā automašīna, policijas darbinieki uzsāka pakaļdzīšanos. To redzot apsūdzētais vīrietis apturēja viņa vadīto automašīnu.

Apsūdzētais uzrādīja automašīnas reģistrācijas apliecību, bet citus dokumentus uzrādīt nevarēja, kā arī veicot izelpas pārbaudi uz alkoholu, alkometrs uzrādīja, ka apsūdzētais vīrietis transportlīdzekli vadījis 1,90 promiļu alkohola reibumā.

  Pārbaudot datus par apsūdzēto vīrieti, policijas darbinieki noskaidroja, ka viņam nav tiesību vadīt transportlīdzekli un, ka viņš atrodas meklēšanā sakarā ar neizciesto administratīvo sodu.

Apsūdzētais, saprotot, ka tiks aizturēts sakarā ar izsludināto meklēšanu un nogādāts policijas iecirknī, palika agresīvs un mēģināja no policijas darbiniekiem izrauties. Lai izvairītos no kriminālatbildības un administratīvā soda izciešanas, aiz dusmām, tīši izdarīja spērienu vienam policijas darbiniekam pa galvu, nodarot viņam fiziskas sāpes.

Apsūdzētais vīrietis pie kriminālatbildības saukts pēc Krimināllikuma 269.panta pirmās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ