Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/11/2020

11.novembrī stājās spēkā spriedums, ar kuru par nelikumīgu alkoholisko dzērienu realizāciju tiesa soda ar reālu brīvības atņemšanu

2020. gada 11. novembrī Augstākā tiesa atteica uzsākt kasācijas tiesvedību, tādējādi stājās spēkā par metilspirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus (nelikumīgi alkoholiskie dzērieni), realizāciju piecām apsūdzētajām personām piespriestie reālie cietumsodi.

Par pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru apsūdzētie tika notiesāti ar brīvības atņemšanas sodu nosacīti, Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore iesniedza apelācijas protestu daļā par soda izpildes veidu, norādot, ka, ievērojot noziedzīgā nodarījuma raksturu, ar to radīto kaitējumu, kā arī apsūdzēto personības, ar nosacītu brīvības atņemšanas sodu netiks sasniegts soda mērķis. Zemgales apgabaltiesa, apmierinot prokurores apelācijas protestu, piecām apsūdzētajām personām piesprieda reālu brīvības atņemšanas sodu.

Saskaņā ar apsūdzību viena no apsūdzētajām personām strādāja kādā firmā, kurā bija iespējams iegādāties metilspirtu, kuru viņa tālāk pārdeva pārējām krimināllietā apsūdzētajām personām. Apsūdzētie iegādāto metilspirtu atšķaidīja ar ūdeni un pārdeva kā alkoholiskos dzērienus. No šiem spirtu saturošajiem šķidrumiem, kuri nav alkoholiskie dzērieni, mira sešas personas, savukārt vēl trīs personas saindējās ar metilspirtu.     

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv 

Atpakaļ