Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 09/12/2020

2020.gada 9.decembris - Starptautiskā pretkorupcijas diena

9. decembrī Starptautisko pretkorupcijas dienu atzīmē visā pasaulē. Tās mērķis – pievērst sabiedrības uzmanību korupcijas problēmām un veicināt izpratni par dažādām korupcijas formām. Pretkorupcijas dienas devīze ir «Tavam NĒ ir nozīme!».

Kā vēsta Apvienoto Nāciju organizācijas īpašā mājas lapa internetā, ANO Konvencija pret korupciju stājās spēkā 2005. gada decembrī. ANO ģenerālsekretārs savā uzrunā par godu Starptautiskajai pretkorupcijas dienai sacījis: "Pasaule pārdzīvo globālo finansu krīzi, kuru daļēji izraisījusi alkatība un korupcija. Ir iedragāta ticība finansu sistēmai. Tiek apšaubīts vairāku banku godīgums. Daudzi cilvēki zaudējuši savus iekrājumus un iztikas līdzekļus. (…) Katru gadu miljardi dolāru, kas nepieciešami veselības aprūpei, skolām, tīram ūdenim un infrastruktūrai, ir nozagti vai zaudēti kukuļos un citos negodīgos darījumos. Tādējādi ir grūtāk sniegt pamatpakalpojumus un cilvēkiem tiek liegtas viņu pamattiesības. (…) Korupcija ietekmē mūs visus. Tā vājina demokrātiskās institūcijas, mazina likuma lomu un palīdz teroristiem finansēt viņu zemiskās operācijas. Šajā Starptautiskajā dienā mums visiem jāstiprina godīgums, jāpilda likums un jāvēršas pret globālajiem draudiem."

Video, kurā Latvijas Valsts prezidents, ģenerālprokurors un citas amatpersonas pauž viedokli par šo jautājumu, skatāms šeit.

 

Atpakaļ