Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 02/10/2020

Jaunieti par izdarītu laupīšanu soda ar reālu brīvības atņemšanu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu personas apsūdzībā par kāda vīrieša aplaupīšanu saistītu ar vardarbību, un 2020.gada 30.septembrī tiesa sodīja apsūdzēto ar reālu brīvības atņemšanu.

Saskaņā ar lēmumu apsūdzētais jaunietis, 2020.gada marta beigās, laikā kad Valstī jau bija izsludināts ārkārtas stāvoklis saistībā ar COVID – 19, nolūkā izdarīt laupīšanu, piegāja pie cietušā un prasīja cigareti. Brīdī kad cietušais deva cigareti un šķiltavas, apsūdzētais pielietojot vardarbību, izrāva no rokām cietušajam ādas portfeli un metās bēgt.  

Cietušais izsauca Valsts policiju un pēc neilga laika turpat tuvējā apkārtnē tika atrasts aprakstam atbilstošs jaunietis, kurš sākotnēji policijas darbiniekiem uzdevās par savu radinieku.      

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 176.panta pirmās daļas un Krimināllikuma 281.panta otrās daļas.

Vidzemes priekšpilsētas tiesa sodīja jaunieti ar brīvības atņemšanu uz 7 gadiem ar probācijas uzraudzību uz 3 gadiem un bez mantas konfiskācijas.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

 

Atpakaļ