Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 08/10/2020

Tiesās vīrieti par huligānismu, kas saistīts ar policijas automašīnas bojāšanu

Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors vienošanās procesa kārtībā tiesai nodevis krimināllietu vīrieša apsūdzībā par rupju sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību un bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot iestādes darbu (huligānisms), kas saistīts ar mantas bojāšanu.

Saskaņā ar apsūdzību, 2020. gada 20. jūlijā vīrietis, būdams psihotropo vielu ietekmē, atrodoties sabiedriskā vietā – pie sabiedriskās ēdināšanas vietas Mcdonalds, Merķeļa ielā 1, Rīgā, piegāja pie policijas trafaretās automašīnas, kas ar ieslēgtām bākugunīm, policijas darbiniekiem pildot savus dienesta pienākumus, bija novietota uz trotuāra. Īstenojot savas noziedzīgās darbības vīrietis, huligānisku motīvu vadīts, paužot savu necieņu pret sabiedrību, un ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas, mēģināja minēto automašīnu izstumt uz ceļa braucamās daļas, bet, kad tas viņam  neizdevās,  viņš visiem četriem automašīnas riteņiem noskrūvēja riepu ventiļu uzgaļus, priekšējām automašīnas riepām nopūta gaisu un salocīja automašīnas aizmugurējo stikla tīrītāju. Turpinot savas noziedzīgās darbības, vīrietis ar rokām salocīja minētās automašīnas kreisās puses atpakaļskata spoguli un divas reizes iespēra pa automašīnas labās puses atpakaļskata spoguli un pa labās puses priekšējām durvīm bojājot tās. Pēc kā, vīrietis, bezkaunīgi, reaģējot uz tuvumā esošo sabiedrības locekļu aizrādījumiem, vismaz divas reizes uzspļāva minētajai automašīnai, pēc kā ieskrējās un uzlēca uz minētās automašīnas dzinēja pārsega bojājot to.  

Tādā veidā, vīrieša huligānisko darbību rezultātā, tika traucēts Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra iecirkņa operatīvās reaģēšanas grupas darbs un sabojāta manta 1385,67 EUR vērtībā.

Persona apsūdzēta par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu, kas paredzēts Krimināllikuma 231. panta otrajā daļā.

Krimināllieta vienošanās procesa kārtībā nosūtīta  Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai, ierosinot tiesai apstiprināt prokurora un apsūdzētā noslēgto vienošanos par sodu, ar kuru prokurors lūgs tiesu piespriest sodu, - piespiedu darbs uz 200 (divi simti) stundām ar probācijas uzraudzība uz vienu gadu.

Var minēt, ka Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurori 2020. gada oktobra pirmajā nedēļā vienošanos piemērojuši jau sešos kriminālprocesos, bet no šī gada sākuma vienošanās piemērota 46 kriminālprocesos, kā arī vienkāršotu procesu kārtībā nesūtot krimināllietas uz tiesu šogad ir pabeiguši 30 kriminālprocesus, tādejādi būtiski atslogojot tiesu darbu.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka

Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālr.:67044444; Mob.tālr.:27044444
E-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ