Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 23/11/2021

E-lietas ieviešana prokuratūrā

Attēls: E-lietas ieviešana prokuratūrā

Līdz šā gada 30. novembrim noslēgsies E-lietas programmas pirmās kārtas projekta “Prokuratūras informācijas sistēmas attīstība” ietvaros Latvijas Republikas prokuratūras īstenotā Prokuratūras informācijas sistēmas (ProIS) pilnveidojumu un dokumentu skenēšanas aplikācijas izstrāde un administratoru, lietotāju apmācības. Tuvojoties projekta noslēgumam, tiek veikti visi nepieciešamie darbi, lai pēc laikietilpīga un sarežģīta pasākumu kopuma programmas uzlabojumus un jaunās iespējas spētu novērtēt un ikdienā izmantot ikviens ProIS lietotājs.
2021. gada 16. novembrī notika pirmās apmācības, kurās piedalījās vairāk nekā 100 prokurori, kuri tika informēti par projektu un iepazīstināti ar izmaiņām ProIS, kas veiktas, lai nodrošinātu e-krimināllietas ieviešanu Latvijā. To, piedaloties programmas izstrādātāju komandai, detalizēti skaidroja un demonstrēja Ģenerālprokuratūras Darbības kontroles un starptautiskās sadarbības departamenta Prokuratūras funkciju īstenošanas koordinācijas nodaļas virsprokurors Alēns Mickevičs, Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurora vietnieks Aleksandrs Voino un Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors Andris Aleksejevs. Nākamajās apmācībās, kas paredzētas novembra beigās, uzmanība vairāk tiks vērsta uz ProIS integrācijas iespējām ar citu sadarbības iestāžu programmām, tādējādi uzlabojot visu iesaistīto pušu ikdienas darba efektivitāti.
E-lietas programmas pirmās kārtas projektus īsteno Tiesu administrācija, Valsts probācijas dienests, Ieslodzījumu vietu pārvalde un Latvijas Republikas prokuratūra. Projekti tiek īstenoti no 2018. gada pirmā ceturkšņa un noslēgsies šā gada 30. novembrī.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ