Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 15/10/2021

Iepazīsties - prokurors!

Attēls: Iepazīsties - prokurors!

“Kļūt par prokuroru nebija mirkļa ambīcija,” saka Vidzemes prokuratūras prokurore Sarmīte Strode. “Interese par prokurora darbu attīstījās pakāpeniski daudzu gadu garumā, strādājot tiesā par tiesneša palīdzi. Brīdī, kad mans darbs tika atzinīgi novērtēts, radās pārliecība un apziņa, ka man piemīt īpašības un prasmes, lai es varētu būt prokurore. Pildot amata pienākumus, varu apliecināt, ka lēmums kļūt par prokurori bija pareizs solis manā karjerā.”

“Prokurora darbs prasa nopietnu attieksmi pret amata pienākumu pildīšanu un spēju palikt objektīvai. Tas ir ļoti daudzveidīgs, un prokurora loma ir visplašākā, jo tā sniedzas no izmeklēšanas pirmstiesas kriminālprocesā līdz tiesas procesam. Līdz ar to tā ir iespēja savas zināšanas pilnveidot visās kriminālprocesa stadijās. Tas ir nemitīgs savas profesionālās izaugsmes process,” saka prokurore.

Prokurore sevi raksturo kā atbildīgu, objektīvu un godīgu personu.

Jautāta par to, vai nākotnē prokuroru spētu aizstāt robots, prokurore saka: “Lai arī liela uzmanība tiek pievērsta tam, kā mākslīgā intelekta tehnoloģijas nākotnē varētu aizstāt daudzus amatus, šaubos, vai datorprogramma izpratīs juridiskās nianses tik pilnvērtīgi, lai aizvietotu dzīvu cilvēku. Mani interesē tieši tiesiskais aspekts  – kurš pieņems gala lēmumu, robots vai prokurors, vai kurš atbildēs situācijā, kad robotam būs darbības traucējumi?”

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ