Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/01/2021

Pēc prokurora pieteikuma tiesa izbeidz administratīvā pārkāpuma lietu pret personu, kura pārkāpuma izdarīšanas brīdī atradās apcietinājumā

Vidzemes apgabaltiesa 2021. gada 27. janvārī apmierināja Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurora pieteikumu par lietas jaunu izskatīšanu sakarā ar jaunatklātiem apstākļiem un atcēla Vidzemes rajona tiesas 2020. gada 5. februāra spriedumu, izbeidzot lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā, kurā persona saukta pie administratīvās atbildības pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 175.1 panta.

Persona bija administratīvi sodīta par necieņu pret izmeklēšanas iestādi, kas izpaudās kā neierašanās bez attaisnojoša iemesla pēc izmeklētāja aicinājuma uz materiāla izskatīšanu un paskaidrojuma sniegšanu.

Dienā, kad persona tika aicināta ierasties izmeklēšanas iestādē, kā arī tad, kad tika izskatīta administratīvā pārkāpuma lieta, persona atradās apcietinājumā. Minētais apstāklis pats par sevi norāda, ka administratīvi sodītais nav izdarījis Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 175.1 pantā paredzēto administratīvo pārkāpumu.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ