Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 20/04/2021

Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu par kukuļošanu un krāpšanu saistībā ar vairākiem iepirkumiem

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par vērienīgām noziedzīgām darbībām vairākos iepirkumos pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas, 318. panta trešās daļas, 20. panta ceturtās daļas un 177. panta trešās daļas, 323. panta pirmās vai otrās daļas, 177. panta trešās daļas  sauktas septiņas fiziskas personas, kā arī virzīts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu divām juridiskajām personām.
Atbilstoši krimināllietā celtajām apsūdzībām divas Valsts robežsardzes amatpersonas pieprasīja un pieņēma kukuļus, kā arī atbalstīja krāpšanu, savukārt piecas fiziskas personas, darbojoties juridisko personu interesēs, deva kukuļus Valsts robežsardzes amatpersonām un izdarīja krāpnieciskas darbības, nodarot valstij mantisku zaudējumu vairāk nekā viena miljona eiro apmērā.
Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.
Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Una Rēķe

Latvijas Republikas Prokuratūras
Ģenerālprokuratūras
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586, 27008423
e-pasts: Una.Reke@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ