Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/12/2021

Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par vardarbību pret diviem mazgadīgiem bērniem

Attēls: Prokuratūra tiesai nodod krimināllietu par vardarbību pret diviem mazgadīgiem bērniem

2021. gada 21. decembrī Vidzemes prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to, ka, būdams persona, no kuras cietušie ir materiāli un citādi atkarīgi, vardarbīgi apgājās ar diviem mazgadīgiem bērniem, nodarot viņiem fiziskas un psihiskas ciešanas.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais dzīvoja kopā ar savu civilsievu un viņas diviem mazgadīgajiem bērniem. Uzņemoties bērnu audzināšanu un apgādāšanas pienākumu, apsūdzētais attiecībā pret viņiem faktiski ieņēma tēva lomu. Nepilna gadā laikā apsūdzētais vairākkārt, būdams agresīvi noskaņots un dusmu vadīts, pāraudzināšanas un sodīšanas nolūkā par nepaklausību emocionāli un fiziski vardarbīgi apgājās ar mazgadīgajiem – sita viņiem ar siksnu pa visu ķermeni. Tāpat mazgadīgo bērnu klātbūtnē viņš fiziski un emocionāli vardarbīgi izturējās pret viņu māti. Minēto darbību rezultātā mazgadīgajiem tika nodarītas fiziskas un psihiskas ciešanas.

Prokurore vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 174. panta otrās daļas.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Vidzemes rajona tiesai Madonā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ