Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/12/2021

Stājies spēkā spriedums, ar kuru piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem gadiem par seksuālu vardarbību pret personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu

Attēls: Stājies spēkā spriedums, ar kuru piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem gadiem par seksuālu vardarbību pret personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu

2021. gada 5. novembrī stājās spēkā Zemgales apgabaltiesas spriedums, ar kuru kāds vīrietis atzīts par vainīgu seksuāla rakstura darbību izdarīšanā, lietojot vardarbību pret savas dzīvesbiedres nepilngadīgo meitu.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis 2019. gada Vecgada dienā, atrodoties kopā ar savas dzīvesbiedres nepilngadīgo meitu, izdarīja seksuāla rakstura darbības nolūkā apmierināt dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušās ķermeni, izmantojot viņas bezpalīdzības stāvokli, pret viņas gribu un lietojot vardarbību un draudus.

Austrumzemgales prokuratūras prokurore personu pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 160. panta ceturtās daļas.

2021. gada 28. janvārī minētā krimināllieta izskatīšanai tika nosūtīta Zemgales rajona tiesai, kura 3. jūnijā  taisīja notiesājošu spriedumu – atzina apsūdzēto par vainīgu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem un probācijas uzraudzību uz trīs gadiem. Apsūdzētais par šo spriedumu iesniedza apelācijas sūdzību.

Zemgales apgabaltiesa 2021. gada 25. oktobrī, izskatot lietu rakstveida procesā, atstāja spēkā Zemgales rajona tiesas notiesājošo spriedumu.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ