Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 10/11/2021

Tiesā iesniegta ģenerālprokurora prasība par reliģiskās organizācijas darbības izbeigšanu

Ar 2021.gada 3.novembra ģenerālprokurora rezolūciju uzdots veikt pārbaudi par reliģiskās organizācijas “Jaunā paaudze” darbības atbilstību normatīvo aktu prasībām.
Prokuratūrā veiktās pārbaudes gaitā konstatēts, ka pretēji normatīvajos aktos terminēti noteiktajām prasībām ievērot sociālo distancēšanos un citus pasākumus, kas paredzēti epidemioloģiskai drošībai, reliģiskā organizācija “Evaņģēlisko kristiešu baznīcas “Jaunā paaudze” Rīgas draudze” ne mazāk kā sešas reizes 2021.gada laikā pieļāvusi publiskus pasākumus ar dalībnieku piedalīšanos, neraugoties uz to, ka par šādiem pārkāpumiem jau tikuši piemēroti administratīvie sodi. Materiāli, kas izvērtēti prokuratūrā veiktās pārbaudes gaitā, dod pamatu prasības celšanai par reliģiskās organizācijas darbības izbeigšanu ar tiesas nolēmumu.
2021.gada 10.novembrī Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai iesniegts ģenerālprokurora prasības pieteikums par reliģiskās organizācijas “Evaņģēlisko kristiešu baznīcas “Jaunā paaudze” Rīgas draudze” un reliģiskās organizācijas “Evaņģēlisko kristiešu baznīca “Jaunā paaudze”” darbības izbeigšanu. Pieteikumā vienlaikus lūgts piemērot pagaidu aizsardzības līdzekli – aizliegumu atbildētājam veikt noteiktas darbības - un aizliegt abām reliģiskajām organizācijām veikt jebkādus publiskus pasākumus klātienē (ar skatītājiem fiziskā klātbūtnē), tai skaitā dievkalpojumus, neatkarīgi no pasākuma norises vietas.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūra
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

 

Atpakaļ