Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 08/06/2022

Aicinām uz Temīdas telti sarunu festivālā LAMPA

Attēls: Aicinām uz Temīdas telti sarunu festivālā LAMPA

Tiesiskums nav privilēģija, kas pienākas tikai tiem, kas zina likumus. Tas pienākas katram. Tāpēc sarunu festivālā LAMPA tiesu vara “Temīdas teltī” runās par tieši šobrīd svarīgo: varu līdzsvaru un tiesu varas neatkarību, mūsu pamatlikumu – Satversmi, pāreju uz e-vidi, rosinājumiem izmaiņām normatīvos un ģimenes tiesībām. Astoņu pasākumu norisē ir iesaistītas visas tiesu varas institūcijas, bet organizatoru pienākumus ir uzņēmušies: Augstākā tiesa, Prokuratūra, Zvērinātu advokātu padome, Zvērinātu tiesu izpildītāju padome, Rīgas apgabaltiesa, Latvijas Administratīvo tiesnešu biedrība, Latvijas Tiesnešu biedrība, Zvērinātu notāru padome un “Jurista Vārds”.

Atvērts, cieņpilns dialogs ar sabiedrību ir gan sarunu festivāla LAMPA formāts, gan “Temīdas telts” vadmotīvs. “Temīdas telts” programma veidota tā, lai vieta būtu gan ekspertu diskusijām, gan aktuāliem tematiem plašākai sabiedrībai. Šogad “Temīdas telts” būs ar īpaši daudzveidīgu programmu ne vien no aptvertā tematu loka, bet arī pasākumu formātu ziņā – viedokļu duelis, diskusijas, grāmatas prezentācija, bērnu rīta improvizācijas teātris, viktorīna un kopīga filmu skatīšanās.

Aicinām iepazīties ar “Temīdas telts” pasākumu programmu un ieplānot “Temīdas telts” apmeklējumu sarunu festivālā LAMPA Cēsīs, 1.un 2. jūlijā.

Citus pasākumus un plašāku programmas aprakstu atradīsiet šeit: LAMPAs programma

Tiem, kas izlēmuši apmeklēt sarunu festivālu, šajā saitē ir apkopoti praktiski ieteikumi:  https://festivalslampa.lv/lv/apmekle-festivalu-klatiene.

Prokuratūras organizētā diskusija "e-tiesiskums. Notiek augšupielāde" būs skatāma 1. jūlijā pl. 16.30-18.30 https://festivalslampa.lv/lv/programma/pasakumi/1840

Diskusiju vadīs Starptautiskās sadarbības nodaļas prokurors Mārcis Viļums, diskusijā piedalīsies Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors Aldis Lasmanis, Nodokļu un muitas lietu prokurors Andris Aleksējevs, Vidzemes rajona tiesas priekšsēdētājs Jānis Grīnbergs, Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizlūkošanas vadības pārvaldes Metodiskās vadības un kontroles priekšniece Inese Ratfeldere un zvērināts advokāts, uzņēmējs Dāvis Volksons.

Atpakaļ