Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 13/10/2022

Krimināllieta par ceļu satiksmes negadījumu Babītes pagastā, kurā bojā gāja divi vīrieši, nosūtīta tiesai

Attēls: Krimināllieta par ceļu satiksmes negadījumu Babītes pagastā, kurā bojā gāja divi vīrieši, nosūtīta tiesai

2022. gada 5. oktobrī Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēta sieviete par to, ka, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām (tās noteiktā kārtībā nav iegūtas), pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā diviem cietušajiem tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas izraisīja viņu nāvi.

Kā iepriekš publiski izskanējis, 2022. gada 8. jūlijā uz autoceļa A9 (Rīga–Liepāja) Babītes pagastā notika ceļu satiksmes negadījums, kurā tika iesaistīti kopumā pieci transportlīdzekļi. Apsūdzētā sieviete, vadot savu transportlīdzekli, pirms apdzīšanas manevra uzsākšanas nepārliecinājās par ceļu satiksmes drošību, proti, vai netiks traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, vai apdzīšanas laikā netiks traucēti pretim braucošie transportlīdzekļi un vai pēc apdzīšanas viņa varēs atgriezties iepriekšējā braukšanas joslā, netraucējot apdzenamo transportlīdzekli. Tā rezultātā notika traģisks ceļu satiksmes negadījums.

Pirmstiesas kriminālprocesā noskaidrots, ka apsūdzētā sieviete transportlīdzekli vadīja bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Valsts policijas darbiniekiem viņa uzrādīja viltotu Ukrainas Republikas vadītāja apliecību, kas izdota it kā uz viņas vārda.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo vīriešu ģimenēm un tuviniekiem.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ