Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 04/07/2022

Lieta par dokumenta viltošanu Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara un viņa sievas apsūdzībā nosūtīta tiesai

Attēls: Lieta par dokumenta viltošanu Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara un viņa sievas apsūdzībā nosūtīta tiesai

2022. gada 1. jūlijā Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu 13. Saeimas deputāta Mārtiņa Bondara un viņa sievas apsūdzībā par personu grupā veiktu dokumenta, kas piešķir tiesības, viltošanu un tā izmantošanu, radot būtisku kaitējumu ar likumu aizsargātām personas interesēm.

Apsūdzētās personas 2017. gadā, rīkojoties mantkārīgā nolūkā, proti, lai nepieļautu, ka tiek apķīlāts abu laulāto kopmantā esošais nekustamais īpašums, kā arī lai izvairītos no zaudējumu piedziņas kādā civillietā, kopā ar zvērinātu notāri, pret kuru kriminālprocess izbeigts daļā, vienojās, ka viltos dokumentu, kas atbilstoši Civillikumam M. Bondara sievai piešķirs tiesības uz minēto nekustamo īpašumu kā laulātās atsevišķo mantu, apzinoties, ka šāds dokumenta saturs neatbilst patiesībai un parakstīts ar atpakaļejošu datumu. Iepriekš minēto darbību rezultātā pret laulāto kopmantu netika vērsta piedziņa. Tas aizskāra prasītāja minētajā civillietā aizsargātās intereses, jo liedza viņam izmantot ķīlas tiesību piedziņas vēršanai pret konkrēto mantu un atgūt zaudējumus vairāk nekā 48 000 eiro apmērā.

 Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

              

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ