Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 14/06/2022

Par atļaujas transportlīdzeklim piedalīties ceļu satiksmē viltošanu un tās izmantošanu – 1500 eiro liels naudas sods

Attēls: Par atļaujas transportlīdzeklim piedalīties ceļu satiksmē viltošanu un tās izmantošanu – 1500 eiro liels naudas sods

Dienvidlatgales prokuratūrā paātrinātā procesa kārtībā, tas ir, mazāk nekā 24 stundu laikā no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess par atļaujas transportlīdzeklim piedalīties ceļu satiksmē viltošanu un tās izmantošanu robežpārbaudes laikā.

Ar prokurora priekšrakstu Baltkrievijas Republikas pilsonim piemērots 1500 eiro naudas sods par to, ka viņš, šķērsojot Latvijas Republikas robežu ar automašīnu, robežpārbaudes laikā uzrādīja viltotu atļauju transportlīdzeklim piedalīties ceļu satiksmē, ko vīrietis pats bija viltojis, izmantojot speciālu drukas iekārtu.  

Dienvidlatgales prokuratūras prokurore vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 275. panta pirmās daļas.

Apsūdzētā persona pilnībā piekrita tai inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ