Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 17/02/2022

Par mēģinājumu apzagt bankomātu Valmierā lieta nonāk tiesā

Attēls: Par mēģinājumu apzagt bankomātu Valmierā lieta nonāk tiesā

Vidzemes prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kur par mēģinājumu apzagt Luminor bankai piederošu bankomātu, tā bojāšanu un uzbrukumu pašvaldības policijas darbiniekam apsūdzēts kāds Baltkrievijas pilsonis.

Apsūdzētais vīrietis, kā tas norādīts apsūdzībā, 2021. gada 10. augusta naktī personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās ar vēl vismaz divām personām, kuru identitāte nav noskaidrota, devās pie kāda bankomāta Valmierā, lai no tā nozagtu naudu. Realizējot noziedzīgo nodomu un darbojoties saskaņā ar iepriekš norunātu plānu, apsūdzētais ar gāzes lodāmuru izgrieza atveri bankomāta priekšējā panelī, lai piekļūtu vadiem. Brīdī, kad apsūdzētais ar līdzi paņemto kancelejas nazi centās nogriezt no vadiem izolāciju, viņa darbības pārtrauca pašvaldības policijas darbinieki. Apsūdzētais, cenšoties izvairīties no policijas darbiniekiem, ar kancelejas nazi uzbruka vienam no viņiem un ievainoja rokā. Apsūdzētajam izdevās aizbēgt, tomēr drīz vien viņš tika aizturēts. Apsūdzētā izdarītā bankomāta bojāšana radīja materiālus zaudējumus cietušajai personai vairāk nekā 4200 eiro apmērā.

Prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas un 175. panta ceturtās daļas, 185. panta pirmās daļas un 269. panta pirmās daļas. 

Lieta izskatīšanai nodota Vidzemes rajona tiesai Valmierā.

 

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ