Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 25/05/2022

Par smagu miesas bojājumu nodarīšanu un slepkavību Liepājā tiesa apsūdzētajam piemēro brīvības atņemšanu uz divdesmit gadiem

Attēls: Par smagu miesas bojājumu nodarīšanu un slepkavību Liepājā tiesa apsūdzētajam piemēro brīvības atņemšanu uz divdesmit gadiem

2022. gada 18. maijā Kurzemes rajona tiesa, izskatot krimināllietu, kurā apsūdzēts vīrietis par smagu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu sievietei un vīrieša slepkavību 2021. gada vasarā, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina viņu par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņam galīgo sodu par abiem nodarījumiem – brīvības atņemšanu uz divdesmit gadiem un probācijas uzraudzību uz četriem gadiem.

Saskaņā ar lēmumu par personas saukšanu pie kriminālatbildības apsūdzētais vīrietis 2021. gada jūnija vakarā kādā dzīvoklī Liepājā, atrodoties alkohola ietekmē, pēc kopīgas alkohola lietošanas un savstarpēja konflikta laikā ar kādu sievieti dusmās vienu reizi ar nazi tīši iedūra viņai vēderā, nodarot smagus miesas bojājumus, kas bīstami dzīvībai. Savukārt četras dienas vēlāk pie viesnīcas “Līva”, Liepājā, vīrietis, būdams alkohola ietekmē, savstarpēja konflikta laikā ar tur esošajām personām, tostarp cietušo vīrieti, dusmu vadīts, slepkavības nolūkā ar nazi tīši iedūra vīrietim sirds rajonā, pēc kā iestājās viņa nāve.

Dienvidkurzemes prokuratūras prokurore minēto vīrieti pie kriminālatbildības bija saukusi pēc Krimināllikuma 125. panta pirmās daļas par smagu miesas bojājumu tīšu nodarīšanu un Krimināllikuma 116. panta par slepkavības izdarīšanu. Apsūdzētais savu vainu slepkavības izdarīšanā neatzina, norādot, ka esot aizstāvējies.

Apsūdzētais vīrietis jau 2006. gadā bijis notiesāts par slepkavību un izcietis deviņus gadus brīvības atņemšanas sodu.

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu.

*Attēlam ilustratīva nozmīme

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ