Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 14/06/2022

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu un glabāšanu lielā apmērā Daugavpils tiesa apsūdzētajam piemēro brīvības atņemšanu uz diviem gadiem

Attēls: Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu un glabāšanu lielā apmērā Daugavpils tiesa apsūdzētajam piemēro brīvības atņemšanu uz diviem gadiem

Kā iepriekš plašsaziņas līdzekļos izskanējis, tad 2021. gada pavasarī Daugavpilī robežsargi aizturēja organizētas grupas dalībniekus, kuri nodarbojās ar cigarešu nelikumīgu ražošanu, un izņēma vairāk nekā 15 miljonus cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām un 1,5 tonnas sasmalcinātu tabakas lapu.

2022. gada 8. jūnijā Daugavpils tiesa, izskatot šo krimināllietu vienas personas apsūdzībā par to, ka viņa organizētā grupā nelikumīgi izgatavoja un uzglabāja tabakas izstrādājumus lielā apmērā un organizētā grupā nelikumīgi izmantoja preču zīmes, pasludināja saīsināto spriedumu, ar kuru atzina šo personu par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un piesprieda viņai reālu brīvības atņemšanas sodu uz diviem gadiem, kā arī nolēma piedzīt no apsūdzētā valsts labā kaitējuma kompensāciju 1 924 581,12 eiro apmērā.

Apsūdzētais izveidoja organizētu grupu, sadalot pienākumus tā, lai katra grupas dalībnieka rīcības rezultātā sasniegtu kopīgo mērķi, proti, tabakas izstrādājumu nelikumīgu ražošanu turpmākai realizācijai.

Dienvidlatgales prokuratūras prokurors apsūdzēto personu pie kriminālatbildības bija saucis pēc Krimināllikuma 206. panta trešās daļas un Krimināllikuma 221. panta trešās daļas.

Prokurors, apsūdzētais, cietušais, aizstāvis vai pārstāvis 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilno spriedumu, kuru var pārsūdzēt vai noprotestēt 10 dienu laikā no tā pieejamības dienas.

* Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ