Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 01/12/2022

Par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, – naudas sods un automašīnas konfiskācija

Attēls: Par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, – naudas sods un automašīnas konfiskācija

2022. gada 30. novembrī Dienvidlatgales prokuratūrā, sastādot prokurora priekšrakstu par sodu, pabeigts kriminālprocess pret personu, kura apsūdzēta par transportlīdzekļa vadīšanu bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām (tās noteiktā kārtībā nav iegūtas), atrodoties alkohola ietekmē.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis, atrodoties alkohola ietekmē (ar alkohola koncentrāciju izelpotajā gaisā vairāk nekā 2 promiles), 2022. gada 27. novembra rītā Daugavpilī vadīja sev piederošu automašīnu Audi A4 bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kuras noteiktā kārtībā nav iegūtas.

Apsūdzētais vīrietis pilnībā piekrita viņam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja. Apsūdzētais ir izdarījis secinājumus un izvērtējis savas rīcības nepieļaujamību un sekas. Prokurors, ņemot to vērā, ar priekšrakstu par sodu piemēroja viņam naudas sodu 2000 eiro, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem, un valsts labā konfiscēja viņam piederošo automašīnu.  

Prokuratūra atgādina, ka no š.g. 25. novembra, kad stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, ir paredzēts, ka tiek konfiscēts noziedzīgu nodarījumu izdarījušai personai piederošais transportlīdzeklis, ar kuru tā izdarījusi noziedzīgo  nodarījumu.

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ