Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 06/10/2022

Par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, un izvairīšanos no tiesību ierobežošanas soda izciešanas tiesa piemēro īslaicīgu brīvības atņemšanu

Attēls: Par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, un izvairīšanos no tiesību ierobežošanas soda izciešanas tiesa piemēro īslaicīgu brīvības atņemšanu

2022. gada 3. oktobrī Daugavpils tiesa, izskatot lietu paātrinātā procesa kārtībā, kas bija mazāk nekā 48 stundu laikā no noziedzīgā nodarījuma izdarīšanas brīža, pasludināja saīsināto spriedumu un sodīja kādu vīrieti par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, atrodoties alkohola ietekmē, un izvairīšanos no tiesību ierobežošanas soda izciešanas.  

Dienvidlatgales prokuratūras prokurors vīrietim uzrādīja apsūdzību par to, ka viņš, atrodoties alkohola ietekmē (ar alkohola koncentrāciju izelpotajā gaisā vairāk nekā 2,2 promiles), 2022. gada 1. oktobra vakarā vadīja automašīnu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Tās 2021. gadā ar tiesas nolēmumu viņam bija atņemtas uz diviem gadiem.

Daugavpils tiesa atzina vīrieti par vainīgu minēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā un sodīja ar īslaicīgu brīvības atņemšanu uz trīsdesmit dienām, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Prokurors, apsūdzētais vai aizstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var rakstveidā iesniegt tiesai lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Ja šāds lūgums tiek iesniegts, tiesa sagatavo pilnu spriedumu, kuru var pārsūdzēt vai noprotestēt desmit dienu laikā no tā pieejamības dienas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas Prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ