Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 22/02/2022

Pilnveido zināšanas par Eiropas apcietinājuma ordera darbību Eiropas Savienības praksē

Attēls: Pilnveido zināšanas par Eiropas apcietinājuma ordera darbību Eiropas Savienības praksē

2022.gada 9.februārī Rīgas Austrumu prokuratūras prokurore Sandra Tūmane un Kurzemes tiesas apgabala prokuratūras prokurors Atis Dzērvēns devās uz Lisabonu (Portugāle), lai piedalītos Eiropas Juridiskās tālākizglītības tīkla (EJTN) organizētajā seminārā – „Eiropas apcietinājuma ordera (EAO) darbība Eiropas Savienības (ES) praksē: uzticēšanās uzlabošana valstu krimināltiesību sistēmām.” Komandējumā prokurori atradās līdz 12.februārim.

Kopā ar semināra dalībniekiem – prokuroriem un tiesnešiem – no vairākām ES (Spānijas, Rumānijas, Polijas, Ungārijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Portugāles) dalībvalstīm, prokurori iedziļinājās lektoru (tiesneši un prokurori no Portugāles, Zviedrijas un Rumānijas) stāstījumā, apskatot kopīgo un atšķirīgo Eiropas apcietinājuma ordera izsniegšanas un izpildes procedūrā dažādās valstīs.

Seminārā tika analizēti iespējamie risinājumi saistībā ar izdošanas apcietinājuma piemērošanas problēmām, kā arī dotas norādes uz interneta resursiem, kuros pieejama informācija par Eiropas apcietinājuma orderi. Seminārs deva padziļinātu priekšstatu par iespējamām problēmām un to risinājumiem starptautiskās sadarbības jautājumos.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante - sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 67044586

Atpakaļ