Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 29/11/2022

Prokurora portrets – Pierīgas prokuratūras prokurors Raivis Labrencis

Attēls: Prokurora portrets – Pierīgas prokuratūras prokurors Raivis Labrencis

2022. gada 16. novembrī prokurora zvērestu nodeva prokurors Raivis Labrencis. Prokurora pienākumus Raivis pilda Pierīgas prokuratūrā.

 “Esmu mērķtiecīgs, ar augstu atbildības sajūtu, vienmēr un jebkurā dzīves situācijā cenšos noskaidrot patiesību un izprast attiecīgo situāciju, lai varētu pieņemt racionālu lēmumu par turpmāko rīcību,” sevi raksturo prokurors. Viņam nepatīk nepabeigti darbi, tādēļ, pirms uzsākt ko jaunu, Raivis allaž cenšas pabeigt iesāktos darbus.  

Kandidēt uz prokurora amatu Raivi pamudināja bijušie kolēģi no Valsts policijas, kuri paši jau pilda prokurora amata pienākumus. “Mērķis kļūt par prokuroru bija izvirzīts jau mācoties maģistrantūrā. Ceļš līdz prokurora amatam man laika ziņā bija ilgs, bet mērķis noteikts un skaidrs, uz to arī virzījos,” stāsta prokurors.

Pēc Raivja domām, prokurora amats priekš viņa ir ievērojama profesionālā izaugsme. Strādājot kriminālpolicijā, viņš guvis vērtīgu pieredzi un zināšanas, kuras ir ļoti noderīgas, pildot prokurora pienākumus, un vienlaikus arī atvieglo ikdienas pienākumu veikšanu. “Prokurora amats ir nemitīga attīstība un pilnveidošanās, dzīvošana līdzi modernajam laikmetam, nepārtraukti apgūstot jaunas zināšanas,” ir pārliecināts R. Labrencis. Viņaprāt, tieši dinamiskā darba ikdiena ir apstāklis, kas ļauj nemitīgi pilnveidot sevi profesionāli un papildināt jau iegūto zināšanu kopumu.  

“Uzskatu, ka prokuroru noteikti nevarētu aizstāt robots, jo katrs notikums un katra situācija ir vērtējama individuāli,” jautāts par to, vai nākotnē prokurora pienākumus varētu veikt robots, kategoriski atbild prokurors. Viņaprāt, nav iespējams izveidot algoritmu sistēmu un tajā ievietot visas dzīves situācijas. “Nav divu vienādu notikumu, katrs ir unikāls ar savām niansēm un katram jābūt savai individuālai pieejai un risinājumam,” savu viedokli pamato R. Labrencis.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ