Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 14/06/2022

Prokurora portrets – Rietumzemgales prokuratūras prokurors Valdis Naglis

Attēls: Prokurora portrets – Rietumzemgales prokuratūras prokurors Valdis Naglis

2022. gada 6. jūnijā ģenerālprokurors Juris Stukāns pieņēma prokurora Valda Nagļa zvērestu. Prokurors savus amata pienākumus pildīs Rietumzemgales prokuratūrā. 

Sevi prokurors raksturo kā zinātkāru, draudzīgu un neatlaidīgu. Ja ir nosprausts mērķis, tad viņš uz to dodas apņēmīgi.

“Vienmēr prokurora amatu esmu uzlūkojis kā mērķi, uz ko tiekties,” stāsta Valdis Naglis. Pieņemt lēmumu kļūt par prokuroru viņu mudinājusi vēlme iegūt jaunas zināšanas, attīstīt sevi profesionālajā jomā. Pirms lēmuma pieņemšanas turpināt karjeru prokuratūrā, V. Naglis strādāja Valsts policijā, kur iegūtas vērtīgas zināšanas un pieredze noziedzīgu nodarījumu apkarošanā un novēršanā. “Sapratu, ka vēlos jaunus izaicinājumus, taču vienlaikus vēlējos joprojām būt daļa no tiesībsargājošās sistēmas, kas nodrošina taisnīgu konkrēto tiesisko attiecību noregulējumu,” norāda prokurors un uzsver, “lielākais personīgais ieguvums, strādājot prokurora amatā, ir apziņa, ka tas, ko daru, ir nozīmīgi ne tikai man, bet sabiedrībai kopumā.”

Jautāts par to, vai nākotnē prokuroru varētu aizstāt mākslīgais intelekts – robots –, prokurors norāda, ka, viņaprāt, tā nevar notikt un tas pat nebūtu vēlams. “Lai arī cik smalki spētu izstrādāt algoritmus, uz kuru pamatiem darbotos šāds robots, aizvietot cilvēcību neizdosies,” ir pārliecināts Valdis Naglis un norāda, “katra situācija dzīvē ir unikāla, tā jāizvērtē individuāli, apšaubu, ka robots spēs saprast personas motīvus, mērķus un citus tās rīcību ietekmējošos apstākļus.”

Pieņemot prokurora zvērestu, J. Stukāns viņu aicināja allaž atcerēties zvērestā pausto un nodrošināt tā īstenošanu dzīvē. “Ikviens Jūsu pieņemtais lēmums skar ne vien konkrēto personu, par kuru tas tiek pieņemts, bet daudz plašāku cilvēku loku – viņa ģimeni un arī sabiedrību kopumā –, tādēļ Jūsu lēmumiem ir jābūt pārdomātiem un pieņemtiem ar vislielāko atbildību,” uzsvēra ģenerālprokurors un novēlēja V. Naglim izturību, allaž gūt gandarījumu par padarīto un nezūdošu darba sparu. 

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ