Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 17/11/2022

Prokurora portrets – Vidzemes prokuratūras prokurore Karina Zauere

Attēls: Prokurora portrets – Vidzemes prokuratūras prokurore Karina Zauere

2022. gada 1. novembrī prokurora zvērestu nodeva Karina Zauere. Prokurora amata pienākumus viņa pilda Vidzemes prokuratūrā Valmierā.

Karina ir mērķtiecīga un neatlaidīga. Viņasprāt, jebkurš darbs ir veicams ar vislielāko rūpību un atbildību. “Veicot ikvienu uzdevumu, ir jācenšas sasniegt vislabāko rezultātu,” saka Karina.

Karina vienmēr jutusi aicinājumu kļūt par prokurori. “Cītīgi mācījos, kā arī ieguvu praktiskās un teorētiskās zināšanas, strādājot kriminālpolicijā,” stāsta prokurore. Karina par sevi saka, ka allaž bijusi cilvēks ar izteiktu taisnīguma sajūtu un prokurora amats, pēc viņas domām, ir īstais, kur šo vēlmi pēc taisnīguma vislabāk realizēt.

“Strādājot prokurora amatā, sevi ir nemitīgi jāattīsta, pilnveidojot kā teorētiskās zināšanas, tā praktiskās iemaņas. Prokuroram ir jābūt kompetentam dažādās tiesību jomās,” ir pārliecināta jaunā prokurore.

Vaicāta par to, vai prokuroru nākotnē varētu aizstāt robots, Karina ir kategoriska – tas nekad nenotiks! “Prokurora zināšanas un domāšanu nevar aizstāt matemātiskais prāts. No prokurora profesionalitātes ir atkarīga gan kriminālprocesa pabeigšanas veida izvēle, gan soda veida un mēra izvēle, kā arī citi svarīgi apstākļi krimināltiesisko attiecību taisnīgai noregulēšanai. To nekad nevarēs aizstāt ar kādu matemātisku algoritmu,” uzsver Karina.

Ieva Šomina
Latvijas Republikas prokuratūras
Konsultante – sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 67044586
e-pasts: Ieva.Somina@lrp.gov.lv

Atpakaļ