Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 30/09/2022

Rīgas apgabaltiesa atstāj negrozītu Ekonomisko lietu tiesas lēmumu un par noziedzīgi iegūtiem atzīst vairāk nekā 2,4 miljonus eiro

Attēls: Rīgas apgabaltiesa atstāj negrozītu Ekonomisko lietu tiesas lēmumu un par noziedzīgi iegūtiem atzīst vairāk nekā 2,4 miljonus eiro

Kā iepriekš prokuratūra informēja, 2022. gada 17. jūnijā Ekonomisko lietu tiesa (ELT) pieņēma lēmumu atzīt par noziedzīgi iegūtu mantu kādā kriminālprocesā arestētus naudas līdzekļus – vairāk nekā 2,4 miljonus eiro –, kas atradās privātpersonas atvērtajā kontā AS “ABLV Bank”. ELT nolēma šos naudas līdzekļus konfiscēt un ieskaitīt Latvijas valsts budžetā.

Par minēto ELT lēmumu privātpersonas pilnvarotais pārstāvis iesniedza sūdzību Rīgas apgabaltiesai, lūdzot atcelt to un izbeigt procesu par noziedzīgi iegūtu mantu.  

2022. gada 29. septembrī Rīgas apgabaltiesa pieņēma lēmumu atstāt negrozītu ELT 2022. gada 17. jūnija lēmumu, atzīstot to par tiesisku un pamatotu.

Rīgas apgabaltiesa atzina, ka ar pirmstiesas procesā iegūto pierādījumu kopumu ir sasniegts Kriminālprocesa likuma 124. panta sestajā daļā noteiktais pierādīšanas slieksnis, proti, arestētajai mantai – kontā esošajiem naudas līdzekļiem –, visticamāk, ir noziedzīga, nevis likumīga izcelsme.

Rīgas apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ