Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 17/02/2022

Stājoties spēkā tiesas spriedumam, ar kuru divas personas notiesātas par Eiropas Savienības noteikto sankciju pārkāpšanu, valsts budžetā iemaksāti 50 tūkstoši eiro un secīgi tiks ieskaitīti arī vairāk nekā 3 miljoni eiro

Attēls: Stājoties spēkā tiesas spriedumam, ar kuru divas personas notiesātas par Eiropas Savienības noteikto sankciju pārkāpšanu, valsts budžetā iemaksāti 50 tūkstoši eiro un secīgi tiks ieskaitīti arī vairāk nekā 3 miljoni eiro

Kā iepriekš publiski ir izskanējis, 2022. gada 28. janvārī Rīgas rajona tiesa krimināllietā par Eiropas Savienības (ES) noteikto sankciju pārkāpšanu, kur Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurors pie kriminālatbildības saucis divas personas pēc Krimināllikuma 84. panta pirmās daļas, piesprieda apsūdzētajiem naudas sodus – kopumā 50 tūkstošu eiro apmērā –, kā arī piemēroja piespiedu ietekmēšanas līdzekļus divām juridiskajām personām vairāk nekā 3 miljonu eiro apmērā.

Saskaņā ar celto apsūdzību abas apsūdzētās personas divu juridisko personu labā uz sadarbības līgumu pamata nodrošināja finansējumu kādai (ES) sankciju sarakstā iekļautajai personai. Pārkāpjot aizliegumu, sankcionētās personas rīcībā nonāca vairāk nekā 14 miljoni eiro. Minētās darbības apsūdzētie veica, lai gūtu peļņu, pārkāpjot ES sankciju režīmu.

Šodien, 17. februārī, minētais tiesas spriedums ir stājies spēkā, un notiesātās personas piespriestos naudas sodus jau ir samaksājušas – kopumā 50 tūkstošus eiro ieskaitījušas Valsts kases kontā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ