Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 26/10/2022

Tiesa apstiprina vienošanos par vainas atzīšanu un sodu krimināllietā par uzbrukumu policistei viņas dienesta pienākumu veikšanas laikā

Attēls: Tiesa apstiprina vienošanos par vainas atzīšanu un sodu krimināllietā par uzbrukumu policistei viņas dienesta pienākumu veikšanas laikā

2022. gada 25. oktobrī Rīgas pilsētas tiesa apstiprināja Rīgas Ziemeļu prokuratūrā noslēgto vienošanos krimināllietā, kurā apsūdzēts vīrietis par uzbrukumu policistei brīdī, kad viņa pildīja savus dienesta pienākumus.

Saskaņā ar apsūdzību pērnā gada jūlija sākumā vīrietis ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes ēkā, lai sniegtu paskaidrojumus kādā administratīvā pārkāpuma procesa lietā. Apsūdzētais, būdams alkohola ietekmē, neatrodot kabinetu un policijas inspektoru, kuram sniegt paskaidrojumus, kļuva neapmierināts ar gaidīšanu, uzvedās izaicinoši un agresīvi. Apsūdzētais vīrietis iegāja kabinetā pie dežurējošās izmeklētājas un necenzētā valodā pateica, lai viņa klusē, tad sagrāba izmeklētāju, ar roku aizspieda ciet viņas muti un sāka viņu žņaugt. Apsūdzētā vīrieša uzbrukumu apturēja Valsts policijas amatpersonas, kuras sadzirdēja kabinetā notiekošo.

Izvērtējot izdarītā noziedzīgā nodarījuma smagumu, raksturu, kaitīgumu un apsūdzētā personību, kā arī to, ka apsūdzētais pilnībā atzina savu vainu un izmantoja Kriminālprocesa likumā paredzētās tiesības uz sadarbību, kas izpaudās vienkāršāka procesa veida izvēlē, Rīgas Ziemeļu prokuratūras prokurors ar apsūdzēto noslēdza vienošanos par vainas atzīšanu un sodu, ko tiesa apstiprināja.

Apsūdzētais sodīts ar brīvības atņemšanu uz trīs gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

 

Atpakaļ