Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 16/02/2022

Tiesā nonāk lieta kāda vīrieša apsūdzībā par savas mazgadīgās pameitas izvarošanu

Attēls: Tiesā nonāk lieta kāda vīrieša apsūdzībā par savas mazgadīgās pameitas izvarošanu

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore 2022. gada 11. februārī tiesai nosūtīja krimināllietu, kur pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis par savas pameitas, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izvarošanu, darot to vairāku gadu garumā.

Kā iepriekš prokuratūra informēja, saskaņā ar apsūdzību vīrietis, izmantojot brīžus, kad palika divatā ar savu mazgadīgo pameitu, nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi, kā arī, izmantojot mazgadīgās bezpalīdzības stāvokli un uzticību viņam kā ģimenes loceklim, izvaroja viņu. Šādas darbības no apsūdzētā puses četru gadu garumā ar cietušo tika veiktas vairākkārtīgi, kā rezultātā iestājās cietušās grūtniecība un četrpadsmit gadus vecā meitene dzemdēja bērnu ar iedzimtām kaitēm, kurš trīs mēnešu vecumā nomira.

Prokurore apsūdzēto vīrieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 159. panta trešās daļas un 160. panta sestās daļas.

Lieta izskatīšanai nodota Rēzeknes tiesai, kur pirmā tiesas sēde paredzēta 2022. gada 18. martā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

*Attēlam ilustratīva nozīme

 

 

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ