Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 22/11/2022

Tiesā nonāk lieta kāda vīrieša apsūdzībā par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas meitenes izvarošanu

Attēls: Tiesā nonāk lieta kāda vīrieša apsūdzībā par sešpadsmit gadu vecumu nesasniegušas meitenes izvarošanu

2022. gada 15. novembrī Rietumzemgales prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukts kāds vīrietis par savas dzīvesbiedres meitas, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izvarošanu.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis 2020. gada vasarā, atrodoties savā dzīves vietā Tukuma novadā, izmantojot brīdi, kad palika divatā ar savas dzīvesbiedres mazgadīgo meitu, nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi pielietoja fizisku spēku pret cietušo, pielika pie viņas kakla nazi un piedraudēja ar fizisku izrēķināšanos, ja cietusī viņam nepakļausies, un izvaroja viņu. Pēc dzimumakta veikšanas apsūdzētais turpināja cietušajai draudēt ar fizisku izrēķināšanos, ja viņa par notikušo kādam ziņos.

Apsūdzētā prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība, kā arī nodarītas psihiskas ciešanas.

Par šo noziedzīgo nodarījumu sankcija paredz sodu – mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Zemgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ