Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 21/11/2022

Tiesai nodota krimināllieta par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī

Attēls: Tiesai nodota krimināllieta par neslavas celšanu masu saziņas līdzeklī

Pierīgas prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu, kurā apsūdzība celta kādam vīrietim par apzināti nepatiesu, otru personu apkaunojošu izdomājumu tīšu izplatīšanu (neslavas celšanu) masu saziņas līdzeklī.

Kā izriet no apsūdzības, pagājušā gada 1. novembrī apsūdzētais vīrietis muitas kontroles laikā lidostā “Rīga” ar viedtālruni veica filmēšanu. Apsūdzētais pavērsa viedtālruņa video kameru darba pienākumus veicošās Valsts ieņēmuma dienesta (VID) amatpersonas virzienā un publiski izteica šai amatpersonai apkaunojošus izdomājumus, proti, ka tā dienesta pienākumu veikšanas laikā veic pretlikumīgas darbības, fiziski ietekmējot pārbaudāmās personas un piedāvājot viņām iesaistīties seksuāla rakstura darbībās, tādā veidā ceļot neslavu cietušajam. Apsūdzētais tuvplānā nofilmēja arī uz VID amatpersonas formastērpa izvietoto uzvārdu, šādā veidā video ierakstā identificējot viņu kā personu, par kuru izteikti iepriekš norādītie izdomājumi. Video ierakstu apsūdzētais izvietoja savā Instagram profilā, kas ir pieejams ikvienai personai, padarot to publisku.

Tādējādi apsūdzētais tīši izplatīja personas apkaunojošus izdomājumus masu saziņas līdzeklī, ceļot šai personai neslavu.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Rīgas rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ