Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 16/12/2022

Tiesai nosūtīta krimināllieta par mēģinājumu pārkāpt Eiropas Savienības noteiktās sankcijas

Attēls: Tiesai nosūtīta krimināllieta par mēģinājumu pārkāpt Eiropas Savienības noteiktās sankcijas

2022. gada decembra sākumā Nodokļu un muitas lietu prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds vīrietis par to, ka viņš kādas Latvijā esošas SIA interesēs mēģināja eksportēt Krievijas Federācijā esošajai SIA preces, kuras ir aizliegts eksportēt ārpus Eiropas Savienības (ES).

Apsūdzētais, pārstāvot SIA, laikā, kad ES noteiktas sankcijas par ierobežojošiem pasākumiem attiecībā uz Krievijas Federāciju, kas paredz aizliegumu tieši vai netieši eksportēt noteikta veida preces ārpus ES teritorijas, divas reizes lūdza loģistikas pakalpojumu sniegšanas uzņēmumam nogādāt kādai Krievijas Federācijā esošajai SIA kondicionēšanas iekārtu, kuras vērtība pārsniedz 750 eiro.

Valsts ieņēmumu dienesta Muitas pārvaldē tika iesniegtas eksporta deklarācijas, bet tā pieteiktās eksporta procedūras aizliedza.

Ņemot vērā, ka noziedzīgais nodarījums noticis juridiskās personas interesēs, tika uzsākts process par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu SIA.

Krimināllieta nodota Rīgas pilsētas tiesai vispārējā kārtībā pret apsūdzēto personu un piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanai juridiskajai personai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ