Latvijas Republikas prokuratūra

Teksta izmērs

  • 100%
  • 150%
  • 200%

Kontrasts

Aktualitātes

Publicēts 28/11/2022

Tiesās vīrieti, kurš tiek apsūdzēts seksuāla rakstura darbību izdarīšanā ar savu mazgadīgo pameitu

Attēls: Tiesās vīrieti, kurš tiek apsūdzēts seksuāla rakstura darbību izdarīšanā ar savu mazgadīgo pameitu

2022. gada 23. novembrī Dienvidlatgales prokuratūras prokurore tiesai nodeva krimināllietu, kurā kāds vīrietis apsūdzēts par to, ka izdarīja seksuāla rakstura darbības nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušās ķermeni, ko izdarīja ar meiteni, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izmantojot viņas bezpalīdzības stāvokli, uzticību un autoritāti.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais laika periodā no 2021. gada novembra beigām līdz decembra vidum, dzīvojot kopīgā saimniecībā ar savas dzīvesbiedres mazgadīgo meitu, izmantojot to, ka atradās divatā ar viņu un neviens netraucēja viņa prettiesisko darbību veikšanu, kā arī izmantojot cietušās uzticēšanos viņam kā ģimenes loceklim, savu autoritāti un cietušās nespēju pilnā mērā izprast ar viņu veikto darbību dziļāku mērķi un nozīmi un pretoties viņa veiktajām darbībām nenobriedušās personības dēļ, pret cietušās gribu veica seksuāla rasktura darbības ar mazgadīgo meiteni.

Apsūdzētā vīrieša prettiesisko darbību rezultātā tika apdraudēta cietušās dzimumneaizskaramība, tikumība un normāla fiziskā un garīgā attīstība, kā arī nodarītas psihiskas ciešanas.

Par šo noziedzīgo nodarījumu sankcija paredz sodu – brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Lieta izskatīšanai nodota Daugavpils tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

 

Aiga Eiduka
Latvijas Republikas prokuratūras
Preses sekretāre
Tālrunis: 67044444, 27044444
e-pasts: Aiga.Eiduka@lrp.gov.lv

Atpakaļ